27.TAMMIKUUTA 2011 ALKAEN

Käyntejä kotisivuilla:46426 kpl

Yhteystiedot

JUHANI HIIRONEN

Aapotintie 7
90900 KIIMINKI

P. 040 138 1385
juhani.hiironen@gmail.com

PENNUN HANKINTA

kennel_kehyksell.png

 

Kiinnostuitko Jujujon pennuista?

Jos kiinnostuit pennuista, niin otathan yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla.  Minut tavoitat parhaiten iltaisin puhelimitse, sähköpostilla tulleisiin  viesteihin vastaan mahdollisimman nopeasti.

Yhteyttä ottaessasi toivon  sinun kertovan itsestäsi  seuraavista asioista:

         • Missä ja miten asut ja millainen perhe sinulla on.
         • Miksi haluat juuri kultaisennoutajan.
         • Kumpaa sukupuolta toivot ja miksi.
         • Mihin tarkoitukseen haet koiraa, suunnitteletko harrastavasi koiran kanssa jotain.
         • Pystytkö tulemaan katsomaan pentua n. 4-6 viikon iässä.

Kultainennoutaja hankitaan perheenjäseneksi ja  se vaatii huolehtimista jopa 15 vuotta.  Hankintahinta on aina vain pieni osa koiranpidon kuluista,  koiralle on ostettava ruokaa,  se on rokotettava  ja  tarvittaessa  sen on  saatava myös eläinlääkärin hoitoa.

Kultaisetnoutajat mielletään yleensä kilteiksi ja helpoiksi koiriksi, mutta nekin tarvitsevat kunnon perus-koulutuksen.  Kultaisetnoutajat vaativat riittävästi liikuntaa ja erilaista tekemistä. Noutavana lintukoirana ohjaavat perintötekijät kultaisennoutajan helposti vesiojiin ja mutalammikoihin, siis, jos olet siisteyttä ihannoiva, niin mieti, onko kultainennoutaja sittenkään oikea rotu sinulle.

Ennen kuin tulet katsomaan pentuja, kirjoita ylös kysymykset joihin haluat vastauksen. Usein pentueen luona käy  niin, että pennut vievät kaiken keskittymiskyvyn ja mahdolliset mielessä pyörineet kysymykset unohtuvat kokonaan!

Jos tutustuttuasi pentuihin olemme molemmat sitä mieltä, että juuri teille tulee uudeksi perheenjäseneksi Jujujon pentu, niin keskustelemme koiran kauppaan liittyvistä asioista.  Yhdessä käymme läpi kauppasopi-muksen liitteineen. Sen jälkeen maksat pennun varausmaksun. Varausmaksu sitoo meitä molempia, minua kasvattajana sekä sinua ostajana ja se vähennetään pennun lopullisesta myyntihinnasta.
Käymme yhdessä läpi koiran hoito- ja ruokintaohjeet ja saat ne mukaasi kirjallisena kuten myös Golden Info -kirjan, jotta ehdit rauhassa tutustua kirjaan ja sen antamiin tietoihin ennenkuin pentu tulee kotiin. Käymme läpi myös rodussa esiintyvät sairaudet, pennun ruokintaa ja kouluttamista.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä. Pennut elävät osana meidän arkielämää, joten ovat tottuneet kaikkiin normaaleihin kodin ääniin. Pennut ovat tottuneet ihmisten käsittelyyn ja perheemme toisiin koiriin. Pennut tutustuvat myös riistaan ennen luovutusta. Pennut ovat luovutushetkellä loishäädettyjä vähintään kolme kertaa, sirutettuja ja eläinlääkärin tarkastamia. Liitän pennunomistajat  vuoden ajaksi Golden Ring Ry:n pentue-jäseneksi. Pennun mukaan saat vielä pakkauksen helpottamaan pennun siirtymistä uuteen kotiin.

Yhdestä pennusta löytyy harvoin kaikki penulle halutut piirteet ja pennun valinta on aina kompromissi. Vaikka pentu vaikuttaisi lupaavalta 7 -viikkoisena, en voi luvata pennusta kehittyvän kasvaessaan täydellistä koiraa haluamaasi harrastukseen.

Pennun luovutuksen yhteydessä allekirjoitamme Suomen Kennelliiton lomakkeen, ”Sopimus koiran kaupasta”. Lisäksi toivon, että jokaisen kasvattini terveys tutkitaan  18-24 kuukauden iässä. Terveystutkimukset ovat kasvattajien työväline tulevaisuuden jalostusvalintoja mietittäessä.

Toivon kaikkien pennunostajien pitävän minuun jatkossa yhteyttä. Ei ainoastaan pennun hoitoon, kasvatukseen, ruokintaan tai liikuntaan liittyvissä kysymyksissä, vaan myös kaikenlaiset uutiset ovat tervetulleita.

Otathan  yhteyttä, jos kiinnostuit Jujujon pennuista.

Juhani